Activiteiten

Wintercompetitie

TC Mol organiseert een wintercompetitie voor spelers die op regelmatige basis vriendschappelijke wedstrijdjes willen spelen. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Het is de ideale manier om kennis te maken met andere spelers, je tennisvaardigheden aan te scherpen en je conditie in de winter op peil te houden. De spelers worden ingedeeld in groepen van gelijkwaardig tennisniveau zodat iedereen plezier beleeft aan de wedstrijdjes.

Duur van de competitie
De wintercompetitie start op 1 oktober en loopt tot de 2e week van april. De competitie is onderverdeeld in 3 periodes van ongeveer 9 weken. De exacte speelperiodes worden aangegeven op het wedstrijdschema dat je aan de start van elke nieuwe speelperiode kan downloaden van de website. Deelnemen kan alleen voor alle 3 de periodes. Dus de eerste periode overslaan en dan vanaf de tweede of de derde periode nog mee inpikken is om organisatorische redenen niet mogelijk.

Indeling van de competitie
De ingeschreven spelers worden op basis van hun tennisniveau ingedeeld in groepen van ongeveer 6 spelers . Binnen de tijdspanne van één periode speel je als deelnemer één wedstrijd tegen elke andere speler van jouw groep. Dat betekent dat je 5 wedstrijden per periode zal spelen. Elke wedstrijd duurt 1 uur.
Na elke periode worden de spelers opnieuw ingedeeld volgens hun behaalde resultaten. Zij kunnen naar een hogere reeks gaan , in dezelfde reeks blijven of afzakken naar een lagere reeks. Zo speel je ook regelmatig tegen andere spelers.
Inschrijven voor de wintercompetitie is niet vrijblijvend : als je je inschrijft in een reeks wordt van je verwacht dat je ALLE geplande wedstrijden speelt binnen de daarvoor voorziene periode !

Beschikbare reeksen
Spelers die inschrijven voor de wintercompetitie kunnen hun wedstrijden inplannen op de vrije uren gedurende de week en in het weekend.
Spelers die over voldoende vrije tijd beschikken kunnen uiteraard ook voor meer dan één reeks inschrijven.
Volgende reeksen zijn beschikbaar: dames, heren, dubbel
De dubbel reeks is een gemengde reeks. Dus een dubbel koppel mag zowel uit twee dames, twee heren als een dame en een heer bestaan. Indeling in de poules gebeurt op basis van het tennisniveau van het dubbelkoppel.

Inschrijvingen voor de competitie
Inschrijven voor de wintercompetitie kan vanaf begin augustus tot uiterlijk 20 september. De betaling van je inschrijving moet op onze rekening staan voor 25 september. Wie tegen 25 september niet betaald heeft, wordt niet opgenomen in de wedstrijdplanning en kan dus niet deelnemen aan de wintercompetitie.
Inschrijven voor de competitie doe je online via de website van wedstrijdtennis.be. Klik op ‘inschrijvingen’ en vul alle gevraagde gegevens in. Het is vooral belangrijk dat je je geboortedatum correct invult. Als je inschrijft voor een dubbelreeks, moet je ook de geboortedatum van je dubbelpartner kennen om te kunnen inschrijven.
Na het voltooien van de inschrijving moet je enkel nog het inschrijvingsgeld betalen om je inschrijving compleet te maken. Volg hiervoor de betalingsinstructies die je krijgt op het einde van je inschrijving. Wacht niet met het uitvoeren van je betaling en zorg dat je zeker voor de uiterste betaaldatum betaald hebt.
Het volledige competitiereglement vind je op de website van wedstrijdtennis.be bij de betreffende laddercompetitie.
Indien je nog niet geregistreerd bent op de website van wedstrijdtennis.be moet je eerst registreren vooraleer je kan inschrijven !

Schrijf hier in voor de wintercompetitie