Activiteiten

Zomercompetitie King of the Court

Naast de reeds gekende zomercompetitie organiseert Tc Mol vanaf zomer 2020 voor de eerste maal een ‘King of the Court’ laddercompetitie voor zijn leden. Deze nieuwe competitie werkt niet met een voorgepland wedstrijdschema zoals de zomercompetitie, maar laat spelers zelf kiezen wanneer en tegen wie ze een wedstrijd willen spelen.

Bij de start van de competitie worden alle deelnemers ongeveer volgens sterkte op de ladder gerangschikt waarbij de sterkste speler helemaal bovenaan de ladder staat en de minder sterkte spelers lager op de ladder. De bedoeling is dat je spelers boven je op de ladder gaat uitnodigen voor een wedstrijd. Win je de wedstrijd dan stijg je op de ladder tot boven de speler die je hebt uitgedaagd. Verlies je de wedstrijd dan gebeurt er niets. King of the Court is dus een laddercompetitie in de ware zin van het woord.

Je kan spelers uitnodigen die maximaal 5 plaatsen hoger op de ladder gerangschikt staan dan jezelf. Om je helemaal naar de top van de ladder te werken zal je dus meerdere malen spelers die boven je staan moeten uitnodigen voor een wedstrijd. Uiteraard kan je zelf ook steeds uitgenodigd worden voor een wedstrijd door spelers die onder je op de ladder staan.

De enige verplichting die een speler aangaat wanneer hij zich inschrijft voor de King of the Court competitie is dat hij wanneer hij iemand uitnodigt of hij wanneer hij zelf wordt uitgenodigd voor een wedstrijd, hij deze wedstrijd uiterlijk binnen de 21 dagen speelt.

Omdat het initiatief tot het spelen van een wedstrijd van de spelers zelf moet komen, ligt het wedstrijdritme bij dit competitietype beduidend lager dan bij een deelname aan de zomercompetitie. Voor spelers die al deelnemen aan de zomercompetitie maar die ook eens willen testen hoe hoog zij met hun tennisvaardigheden kunnen opklimmen in de algemene rangschikking binnen de club, vormt de King of the Hill competitie een leuke extra mogelijkheid tot spelen. Als je over voldoende vrije tijd beschikt kan je zonder veel problemen deelnemen aan beide competities.

Spelers waarvoor de zomercompetitie toch iets te tijdsintensief is qua wedstrijdschema, vinden in de King of the Court competitie wellicht een ideaal alternatief.

Er worden zowel enkel ladders als dubbel ladders voorzien, dus je kan ook samen met je favoriete dubbelpartner(s) op jacht gaan naar een zo hoog mogelijke plaats op de ladder.

Om de competitie vlot te laten verlopen zijn er wel een aantal regels die iedere deelnemer in acht dient te nemen. Als je overweegt om in te schrijven voor één of meerdere ladders van de King of the Court competitie, lees dan zeker eerst het reglement op wedstrijdtennis.be even door zodat je weet wat er van je verwacht wordt.

Schrijf hier in voor de King of the Court zomercompetitie