Activiteiten

Zomercompetitie

TC Mol organiseert een zomercompetitie voor spelers die op regelmatige basis vriendschappelijke wedstrijdjes willen spelen. Al onze leden zijn van harte welkom om deel te nemen. Het is de ideale manier om kennis te maken met andere spelers, je tennisvaardigheden aan te scherpen en je conditie op peil te houden. De spelers worden ingedeeld in groepen van gelijkwaardig tennisniveau zodat iedereen plezier beleeft aan de wedstrijdjes.

Duur van de competitie
De zomercompetitie start half april en loopt tot 30 september. De competitie is onderverdeeld in 3 periodes van ongeveer 9 weken. De exacte speelperiodes worden aangegeven op het wedstrijdschema dat je aan de start van elke nieuwe speelperiode kan downloaden van de website. Deelnemen kan voor 1 of meerdere periodes. Je kan dus de eerste periode overslaan (als je bv. Nog te druk bezig bent met Interclub) en dan vanaf de tweede of de derde periode nog mee inpikken.

Indeling van de competitie
De ingeschreven spelers worden op basis van hun tennisniveau ingedeeld in groepen van ongeveer 6 spelers . Binnen de tijdspanne van één periode speel je als deelnemer één wedstrijd tegen elke andere speler / team van jouw groep. Dat betekent dat je 5 wedstrijden per periode zal spelen.

Na elke periode worden de spelers opnieuw ingedeeld volgens hun behaalde resultaten. Zij kunnen naar een hogere reeks gaan , in dezelfde reeks blijven of afzakken naar een lagere reeks. Zo speel je ook regelmatig tegen andere spelers.
Inschrijven voor de zomercompetitie is niet vrijblijvend : als je je inschrijft in een reeks wordt van je verwacht dat je ALLE geplande wedstrijden speelt binnen de daarvoor voorziene periode !

Beschikbare reeksen
Spelers die inschrijven voor de zomercompetitie kunnen hun wedstrijden inplannen gedurende de week en in het weekend. Tijdens de zomer kan je ervoor kiezen om 1,5 uur te spelen of een volledige wedstrijd (indien een terrein langer beschikbaar is)
Spelers die over voldoende vrije tijd beschikken kunnen uiteraard ook voor meer dan één reeks inschrijven. Maximum 3 reeksen.
Volgende reeksen zijn beschikbaar: dames, heren, dubbel
De dubbel reeks is een gemengde reeks. Dus een dubbel koppel mag zowel uit twee dames, twee heren als een dame en een heer bestaan. Indeling in de poules gebeurt op basis van het tennisniveau van het dubbelkoppel.

Inschrijvingen voor de competitie
Inschrijven voor de zomercompetitie kan vanaf eind februari tot uiterlijk 1 april. Je betaalt een kleine bijdrage (3€ per reeks) voor het gebruik van de site wedstrijdtennis.be.
Inschrijven voor de competitie doe je online via de website van wedstrijdtennis.be. Klik op ‘inschrijvingen’ en vul alle gevraagde gegevens in. Het is vooral belangrijk dat je je geboortedatum correct invult. Als je inschrijft voor een dubbelreeks, moet je ook de geboortedatum van je dubbelpartner kennen om te kunnen inschrijven.
Na het voltooien van de inschrijving moet je enkel nog het inschrijvingsgeld betalen om je inschrijving compleet te maken. Volg hiervoor de betalingsinstructies die je krijgt op het einde van je inschrijving. Wacht niet met het uitvoeren van je betaling en zorg dat je zeker voor de uiterste betaaldatum betaald hebt.
Het volledige competitiereglement vind je op de website van wedstrijdtennis.be bij de betreffende laddercompetitie.
Indien je nog niet geregistreerd bent op de website van wedstrijdtennis.be moet je eerst registreren vooraleer je kan inschrijven !

Schrijf hier in voor de zomercompetitie